Når fællesskab er en fordel
På vegne af vores medlemmer arbejder vi hver dag på at få vores mærkesager gjort til handling gennem konkrete politiske beslutninger. Derfor bruger vi året rundt mange timer på Christiansborg. Gennem tiden har det udmøntet sig i både udflytningsrunder, bredbåndspuljer, planlovslempelser, en medieaftale og 17 anbefalinger til at skabe levedygtige landsbyer.
Derudover rejser vi debatter og forsøger at sætte dagsorden i medierne på landdistriktsområdet. Vi arrangerer høringer, konferencer, debatter
og sætter dagsordenen i medierne – sammen med vores medlemmer.

Samarbejdet med Landdistrikternes Fællesråd har været det eneste rigtige for os og vi har oplevet, at det virkelig kan rykke noget på Christiansborg, når budskabet bliver fremsagt i fællesskab med en stærk aktør. Det Landdistrikternes Fællesråd gør, taler lige ned i vores dagsorden.

I bringer ting i spil, som rører sig ude i landsbyerne. Også ting, der måske er lidt træls at tale om, som folk kan have berøringsangst omkring. Som at stille skarpt på den digitale infrastruktur i landdistrikterne. Det er en sej kamp. Flere gange har Landdistrikternes Fællesråd bragt det på banen, mens I har fastholdt, at det er en problemstilling, der ikke bare går over, fordi vi ikke snakker om det.

I har formået at tale hele landdistriktsdagsordenen op på en måde, så der ikke længere er en politiker på Christiansborg, som ikke tænker landdistrikterne ind i politikudviklingen. Det er det, der gør fællesrådet relevante for os; at I er i stand til at yde indflydelse både med den dagsorden, I sætter, og med de aktiviteter, I laver. Hvis ikke I gjorde det, ville vi ikke være her.

Vi manglede et fælles talerør. Som 26 lokale aktionsgrupper – 29 med fiskeriaktionsgrupperne – stod vi uden et fælles talerør. Det har vi savnet løbende i forhold til at få vores historier fortalt og få vist problematikkerne i landdistrikterne. Landdistrikternes Fællesråd og de lokale aktionsgrupper er dermed et godt match for hinanden, fordi vi på hver vores måde arbejder med de samme problematikker.
I vores rolle som medlemsorganisation afholder vi tillige en lang række interne arrangementer, deltager i udviklingsprojekter – og er altid til rådighed for sparring og konkret faglig bistand til medlemmerne.
Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, fire regioner, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.
Som medlem af Landdistrikternes Fællesråd tilbyder vi blandt andet
- Fælles interessevaretagelse på Christiansborg
- Fælles pressehistorier og formidling af best practice
- Fælles projekter f.eks. mobilitet, mikroturisme mv.
- Deltagelse i netværksmøder for lokalråd samt kommunale og regionale embedsfolk
- Deltagelse i ét årligt temamøde om aktuelle indsatsområder
- Deltagelse i Landdistrikternes Fællesråds årsmøde og relevante medlemsarrangementer
- Oplæg om landdistriktspolitik til relevante politiske råd, nævn og udvalg
- Oplæg om lokaludvikling til temamøder, drøftelser, borgermøder og lignende
- Løbende sparring om projekter, støttemuligheder og lovgivning
Har du spørgsmål?
For spørgsmål om medlemskab kan du kontakte sekretariatschef Rasmus Katholm. Vi stiller også meget gerne op til et uforpligtende møde, hvor I kan høre mere om fordelene ved et medlemskab.
Udfyld optagelsesskemaet – og bliv en del af fællesskabet
Udfyld et optagelsesskema inden for den rette medlemskategori og indsend det til sekretariatet.
Støt den gode sag som privatperson
Landdistriktsudvikling er hver dag rammen for en bred kreds af aktører. Derfor er det ikke kun organisationer, kommuner, regioner og lokalsamfund, som kan blive medlem af Landdistrikternes Fællesråd.
Som privatperson kan du også bakke op om den gode sag og samtidig modtage relevant information om landdistrikternes udviklingsvilkår- og muligheder. Det kan du ved at blive støttemedlem.
Et støttemedlemskab betyder også, at du bliver en del af et stærkt netværk og kan deltage i vores arrangementer samt gøre brug af vores viden.
Støttemedlemskab
Vil du støtte Landdistrikternes Fællesråds arbejde som privatperson? Så kan du blive støttemedlem.