Landdistrikterne roser ekstra støtte til regionale lufthavne

Transportministeriet har netop offentliggjort forslaget, at lufthavnene Midtjylland, Esbjerg, Sønderborg og Bornholm tildeles en økonomisk saltvandsindsprøjtning på næsten 50 mio. kr. årligt fra 2025. Landdistrikternes Fællesråd kalder det et vigtigt initiativ for at sikre indenrigsluftfarten og binde Danmark bedre sammen.

Støtten til de fire regionale lufthavne Midtjylland, Esbjerg, Bornholm og Sønderborg er et nyt fast tilskud, som gør, at man kan fastholde ruteflyvning og indenrigsflyvning regionalt.

I det overordnede udspil er det desuden en målsætning, at indenrigsluftfarten skal gøres klimaneutral over de kommende år, hvorfor der er initiativer, der skal fremme denne omstilling.

– Det er helt afgørende for erhvervslivet, turismen og befolkningen lokalt, at der er mulighed for at flyve indenrigs mellem landsdelene. Derfor glæder det os, at regeringen vil tildele de regionale lufthavne ca. 50 mio. kr. årligt fra 2025 til 2030, udtaler formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard og fortsætter:

– Vi håber, at den grønne omstilling af indenrigsluftfarten kan ske på en måde, så indenrigslufthavnene kan opretholdes. Det er vigtigt for at binde Danmark bedre sammen og skabe et grønnere Danmark i geografisk balance.

Landdistrikternes Fællesråd har tidligere fremhævet vigtigheden af at holde hånden under indenrigsluftfarten i Danmark.

– Det kan have store konsekvenser for sammenhængskraften og for erhvervsudviklingen, jobskabelsen og bosætningen, når dele af indenrigsluftfarten lider et knæk. Derfor er det positivt, at man investerer i de regionale lufthavne samtidig med, at man har fokus på den grønne omstilling, afslutter Steffen Damsgaard.

Kontaktpersoner

Helle Vendelbo 31718938 hve@landdistrikterne.dk Presse- og kommunikationsansvarlig

Landdistrikternes Fællesråd
Pakhusvej 3, 1
8382 Hinnerup

Email: mail@landdistrikterne.dk
Tlf. 61 31 36 36

Mandag – torsdag kl. 9.00 – 15.00
Fredag kl. 9.00 – 14.00

Tilmeld dig vores nyhedsmail